Neohodnotené

Bravčová mäsitá hruď

Hroty rebier, mäsité kúsky zo spodnej strany rebier, ktoré spájajú predné rebrá s prsnou kosťou.

Skladom
€2,20 / kg
Kategória: Bravčové mäso
Hmotnosť: 0.3 kg
hroty
Novinka

Vlastnosti / popis:

Bravčové rebrá sú relatívne lacný druh bravčového mäsa vzhľadom na pomer mäsa a kostí, ktoré obsahujú. Mäso sa nachádza v prednej časti ošípaného. Ide o bravčový bok zbavený kože a väčšieho množstva slaniny resp. pás rebrových kostí spojených súvislou svalovinou. Ošípané má spolu 14 rebier spojených s chrbticou. Čím ďalej od chrbtice smerom nadol, kosti sú širšie, dlhšie, rovnejšie s väčším obsahom mäsa medzi nimi. Približujúc sa k brušnej časti pribúda viac tuku.

Bravčová mäsitá hruď  (hroty rebier) je krátka, mäsitá časť rebier, ktorá sa nacháda spodnej strany rebier, a zvyčajne je odrezaná,keď mäsiar vykonáva hranatejší rez. Hroty rebier sú jemné a veľmi chutné.

Spôsob spracovania:

  • Bravčová mäsitá hruď je ideálna  na pečenie a ešte ideálnejšie na grilovanie- v prípade grilovania sa odporúča predvariť v rúre, vode či na pare min. 1hod, po predvarení sa griluje max. 10 min zkaždej strany

Najspoľahlivejší spôsob, ako dosiahnuť dobrú a výraznú chuť, je naložiť hroty rebier na 24 hodín do marinády. To je osvedčený a najčastejší spôsob. Keď to nestihnete cez noc, stačí aj niekoľko hodín. Kto sa obáva, že korenie a marináda môžu pripálením zhorknúť, má možnosť rebierka ochutiť esenciou až po upečení či grilovaní. Ak nechcete riskovať, že rebierka nedopečiete či nedogrilujete, môžete ich predvariť alebo nechať spariť v pare. 

Tipy na prípravu:

grilovaná mäsitá hruď, pomaly varená  mäsitá hruď  údená mäsitá hruď, mäsitá  hruď s barbecue omáčkou  a mnoho iných ..

 

Minimálna hmotnosť celého kusu0,3 kg

Trvanlivosť  a skladovanie: chladené max.  72 hodín  pri teplote  0 až + 5 °C

Pôvod mäsa je uvedený pri dodávke na dodacom liste resp. faktúre.