Bravčový steak z karé
Vyzretý steak z bravčového karé, uskladnený 28 dní v špeciálnej chladničke na suché zrenie mäsa
Kategória: | Bravčové mäso |
---|---|
Hmotnosť: | 1 kg |
Zrenie a spracovanie
Karé je uskladnené v špeciálnej chladničke na suché zrenie po dobu 28 dní pri konštantnej teplote a vlhkosti. K zreniu mu dopomáhaju 4 solné bloky, ktoré sú umiestnené v spodnej časti chladničky. Mäso je uschovávané v celých kusoch a následne po čase dozretia sa reže na stejky. Pri zrení stráca určité množstvo zo svojeho objemu a vďaka zreniu v chladničke sa zvýrazňuje jeho unikátna chuť.
Bravčové karé je jeden z najkvalitnejších druhov bravčového mäsa. Nachádza sa medzi stehnom a a plecom pozdĺž vrchnej časti rebier. Jeho úprava je možná s kosťou a bez kosti. Pre nízky obsah tukov je využiteľné na prípravu diétnejších mäsitých pokrmov. Mnohí toto chudé mäso porovnávajú s kuracími prsiami v zmysle obsahu tukov. Toto lahodné šťavnaté mäsko má široké využitie v kuchyni. Je ideálne na minútkové pokrmy. Mäsoví gurmáni pripravujú karé v celku, nakrájané na plátky (s kosťou ako rebierka/kotlety, bez kosti steaky) alebo nakrájané na kocky.
Pri príprave bravčového karé je veľmi dôležité odhadnút správnu dobu varenia ako aj teplotu, pri ktorej sa mäso pripravuje. Môže sa totiž ľahko stať, že skončíte so suchým, tvrdým a nestráviteľným kusom mäsa na tanieri.
Minimálna hmotnosť celého kusu: hrúbka stejku je cca 4-5 cm a váha cca 300-350 g
Trvanlivosť a skladovanie: chladené max. 72 hodín pri teplote 0 až + 5 °C
Pôvod mäsa je uvedený pri dodávke na dodacom liste resp. faktúre.