Bravčová hlava s lalokom

Polovica bravčovej hlavy s lalokom.

Skladom
€3,36 / kg
Kategória: Bravčové mäso
Hmotnosť: 3 kg

Hlava ošípaných sa najčastejšie používa na výrobu tlačenky a polievok. Ako najlepší spôsob prípravy sa odporúča varenie. Na prípravu sa používajú všetky časti hlavy, s výnimkou mozgu, očí a uší.

Pri príprave polievok dlhé varenie pomôže uvoľniť z mäsa intenzívnu chuť (zvyčajne 2 až 4 hodiny). 

Uši sa po uvarení zvyčajne vyprážajú alebo grilujú.

Najchutnejšou časťou bravčovej hlavy sú líčka, ktoré môžu byť pripravované pečením v rúre alebo grilovaním po prvotnej príprave varením. Pri správnej príprave ide o veľmi lahodnú pochúťku nakoľko toto mäso je jedinečne chudé a jemné.

 

Minimálna hmotnosť celého kusu:  1/2 hlavy váži cca 3kg a celá hlava cca 6kg

 

Trvanlivosť  a skladovanie: chladené max.  72 hodín  pri teplote  0 až + 5 °C

Pôvod mäsa je uvedený pri dodávke na dodacom liste resp. faktúre.

Pri celkovej objednávke menšej ako 20 EUR je doprava spoplatnená sumou 5 EUR alebo možnosť osobného odberu.