Bravčové stehno bez kosti

Vykostené bravčové stehno

Skladom
€4,62 / kg
Kategória: Bravčové mäso
Hmotnosť: 9 kg
bravcove stehno bez kosti
ZadarmoZadarmo

Bravčové stehno je zadná časť ošípanej. Je dodávané s kosťou, kožou aj kolenom pričom samotné stehno je možné rozdeliť na 3 časti: vrchný šál, spodný šál a orech. 

Spôsob spracovania:

Stehno sa zvyčajne pečie vcelku, ale môže sa tiež vykostiť a nakrájať na menšie kúsky alebo tenké plátky. Bravčové stehno má nízky obsah tuku a pri pomalom pečení sa mäso môže vysušiť. Príprava stehna spolu s kosťou pomôže udržať vlhkosť vnútri a vyprodukuje šťacy, ktoré môžu byť použité na omáčku. Ak chcete bravčové stehno  vyprážať alebo grilovať mali by ste to robiť rýchklo a krátko aby sa zabránilo vyschnutiu. Mnohí tiež používajú bravčové stehno na výrobu šunky.

  • príprava  bravčových gulášov
  • vhodné ako mäso upravené na kocky s rôznymi omáčkami
  • výrobu pokrmov z mletého mäsa (karbonátky, sekaná)
  • väčšia časť stehna sa dá plátkovať , plátky sú rovnomernejšie a väčšie ako u pliecka
  • pre šikovných labužníkov príprava sušenej šunky 

Minimálna hmotnosť celého kusu 9 kg

Trvanlivosť  a skladovanie: chladené max.  72 hodín  pri teplote  0 až + 5°C

Pôvod mäsa je uvedený pri dodávke na dodacom liste resp. faktúre.