Hovädzia roštenka

Hovädzia roštenka je chrbtový sval od obličiek až ku stehnu.

Skladom
€9,90 / kg
Kategória: Hovädzie mäso
Hmotnosť: 5 kg
produk 0026s 0000 IMG 2097 hovadzia rostenka bez kosti
Tip Výprodej
ZADARMOZADARMO

Popis: 

Hovädzia roštenka je chrbtový sval od obličiek až ku stehnu. Je to veľmi šťavnaté a kvalitné mäso s ideálnou kombináciou chute a mäkosti. Tento výnimočný kus mäsa sa delí na nízku a vysokú roštenku.

Vysoká roštenka (bližšie ku krku) vo svojej štruktúre a aj po obvode obsahuje tuk. V strede sa nachádza tukové oko, ktoré dodáva mäsu pri príprave šťavnatosť, chuť a vôňu. Po sviečkovej je vysoká roštenka druhým najmäkším hovädzím mäsom, chuťovo však býva často označená za chutnejšiu. Pre milovníkov prerastených steakov neexistuje nič lahodnejšie ako rib eye steak. Keďže ide o veľmi kvalitné mäso je vhodné na grilovanie, varenie, pečenie, dusenie a v podstate akúkoľvek úpravu. Dá sa upravovať v celku alebo nakrájaný na plátky, s kosťou alebo bez nej.

Nízka roštenka je chudší sval pretkaný jemným mramorovaním pokrytý po obvode hrubšou vrstvou tuku, ktorá pri príprave mäsu dodáva typickú hovädziu chuť a arómu. Podobne ako vysoká roštenka je vhodná na steaky, grilovanie, smaženie alebo pečenie. Je tiež vhodná na prípravu minútok.

 

Ingrediencie vhodné s roštenkou: huby, cibuľa, cesnak, zeler, mrkva, petržlen, rajčiny, paprika, brokolica, hrášok, fazuľky. 

Koreniny: sladká alebo pálivá paprika, korenie, zázvor, kari korenie a rôzne zmesy korenia

 

Vlastnosti:

  • druhá najkvalitnejšia časť hovädzieho mäsa (v niektorých kultúrach považovaná za najkvalitnejšiu)
  • veľmi dobre sa  krája na rovnako veľké plátky
  • povrch je  pokrytý blanou

 

Rozdelenie :

  • nízka (od stehna) - z  nízkej roštenky pripravujeme minútkové pokrmy, pečienky pripravované na anglický spôsob (napr. roast beaf) , na prípravu hovädzích pečienok dusením v celku, na steaky (strip loin steak)  
  • vysoká (od krku) -mäso z vysokej roštenky používame na prípravu  steakov (rib-eye steak) a na prípravu gulášov

 

Spôsob spracovania:

  • na prípravu steakov
  • vhodné na pečenie, dusenie, grilovanie, varenie, smaženie  resp..akúkoľvek prípravu

 

Tipy na prípravu:

Rozbíf (roastbeef), slovenská roštenka, hovädzie mäso stroganoff, dusená roštenka, anglický rozbíf, poľovnícke závitky, T-bone steak, rib eye steak, Strip loin steak, plnená roštenka, španielske vtáčky, grilovaná roštenka, sviečková na smotane, hovädzie na chrenovej, paradajkovej omáčke...

 

Minimálna hmotnosť celého kusu:   5 kg

Trvanlivosť  a skladovanie:  chladené max.  72 hodín  pri teplote  0 až +5 °C

Pôvod mäsa je uvedený pri dodávke na dodacom liste resp. faktúre.

 

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie