Bravčové karé s kosťou a celou sviečkovou
Bravčové karé je jeden z najkvalitnejších druhov bravčového mäsa. Nachádza sa medzi stehnom a a plecom pozdĺž vrchnej časti rebier. Táto úprava obsahuje kosť a celú sviečkovú panenku ako bonus.
Kategória: | Bravčové mäso |
---|---|
Hmotnosť: | 6.5 kg |
Bravčové karé je jeden z najkvalitnejších druhov bravčového mäsa. Nachádza sa medzi stehnom a a plecom pozdĺž vrchnej časti rebier. Jeho úprava je možná s kosťou a bez kosti. Pre nízky obsah tukov je využiteľné na prípravu diétnejších mäsitých pokrmov. Mnohí toto chudé mäso porovnávajú s kuracími prsiami v zmysle obsahu tukov. Toto lahodné šťavnaté mäsko má široké využitie v kuchyni. Je ideálne na minútkové pokrmy. Mäsoví gurmáni pripravujú karé v celku, nakrájané na plátky (s kosťou ako rebierka/kotlety, bez kosti steaky) alebo nakrájané na kocky. Na tanieri môže mať toto jedinečné mäsko rôzne podoby- vyprážané, pečené, dusené, zapekané, údené. Mnohí ho aj grilujú, hoci táto úprava sa až tak neodporúča, keďže karé je chudé mäso neobsahujúce blany (ako je to napr. u krkovičky), ktoré by udržali pri takejto úprave šťavu vo vnútri.
Pri príprave bravčového karé je veľmi dôležité odhadnút správnu dobu varenia ako aj teplotu, pri ktorej sa mäso pripravuje. Môže sa totiž ľahko stať, že skončíte so suchým, tvrdým a nestráviteľným kusom mäsa na tanieri.
Ako súčasť tejto úpravy bravčového karé dostanete aj celú sviečkovú panenku. Panenka je sval, ktorý tvorí oporu chrbtice. Vďaka tomu, že tento sval nie je nadmerne zaťažovaný, má jemné svalové vlákna, je krehký a má vysoký obsah bielkovín.
Vlastnosti:
- jedno z najkvalitnejších bravčových druhov mäsa s veľmi nízkym obsahom tuku
- je vhodné na pečenie, dusenie, minútky, vyprážanie, nevhodné na grilovanie
Spôsob spracovania:
- príprava diétnych pokrmov
- príprava rezňov v trojobale , na rôznych omáčkach
- príprava steakov
- menej vhodné kockovanie a na gril
Tipy na prípravu:
vyprážané bravčové rezne, bravčové karé na smotane, bravčové karé na kyslej kapuste, bravčové azu, pečené karé s jablkami, zapekané bravčové karé, plnené bravčové karé, bravčové karé na tymiane .... a čo Váš obľúbený recept z bravčového karé?
Minimálna hmotnosť celého kusu: 6-7 kg
Trvanlivosť a skladovanie: chladené max. 72 hodín pri teplote 0 až + 5 °C
Pôvod mäsa je uvedený pri dodávke na dodacom liste resp. faktúre.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.