Hovädzia sviečkovica

Najkvalitnejšie hovädzie mäso. Pozdĺžny sval uložený pod bedrovými stavcami.

Skladom
€31,90 / kg
Kategória: Hovädzie mäso
Hmotnosť: 2 kg
produk 0027s 0000 IMG 2088 hovadzia svieckova bez kosti
Tip
ZADARMOZADARMO

Sviečkovica sa nachádza pod rebrami vedľa chrbtice. Menší špicatý koniec - „špička“ - začína kúsok za rebrami a jej hrúbka sa zväčšuje cez strednú časť až  k hornej časti, ktorá je bližšie k zadku kravy. Tento sval robí veľmi málo práce, takže je najjemnejšou časťou hovädzieho mäsa. Ide o chudý rez s pomerne malým intramuskulárnym tukom, ktorý je podľa kulinárskych predpisov označovaný ako mramorovanie. Keďže mramorovanie je jedným z hlavných faktorov určovania šťavnatosti a sviežosti hovädzieho mäsa tak sviečkovicu môžete veľmi ľahko vysušiť pri dlhšej príprave.

 

Sviečkovicu delíme na tri častí:

  • hornú časť (palec)- z mäsa hornej časti sviečkovice pripravujeme jemné druhy dusených pokrmov tiež vhodná na Carpaccio
  • strednú časť - z mäsa strednej časti sviečkovice pripravujeme najmä minútkové pokrmy ako napr. príprava filet mignon a Chateaubriand
  • špička - mäso zo špičky sviečkovice používame na prípravu medailónikov, tatárskeho bifteku. Nakoľko tento kus je veľmi neforemný a ľahko spáliteľný pri príprave steakov môže predstavovať výzvu. Práve preto by pri príprave steaku z celého kusu mala byť špička priviazaná k strednej časti 

Spôsob spracovania:

  • príprava steakov  na grile alebo na panvici -na kontaktnom grile max. 5 minút pri hrúbke 3cm
  • tatárske bifteky
  • sviečková na smotane

Minimálna hmotnosť celého kusu:   1,7-2,5 kg

Trvanlivosť  a skladovanie: chladené max.  72 hodín  pri teplote  0 až + 5 °C

Pôvod mäsa je uvedený pri dodávke na dodacom liste resp. faktúre.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie