Chrbtova slanina bez kože (na škvarenie)

Zmes tuku a malých kúskov svaloviny pochádzajúca z chrbtovej časti . Obsahuje až 90 percent tuku.

Skladom
€3 / kg
Kategória: Bravčové mäso
Hmotnosť: 10 kg

Chrbtová slanina je polomäkký biely tuk získaný z chrbtovej tukovej časti ošípanej zbavený kože. Vyznačuje sa vysokým obsahom nasýtených mastných kyselín. V gastronómii sa upravuje naparovaním, varom alebo údením. Kulinárske vlastnosti chrbtovej slaniny sa trochu líšia v závislosti od pôvodu a spôsobu spracovania. 

Mnohé kuchyne používajú chrbtovú slaninu ako tuk na varenie alebo ako nátierku podobnú maslu. Je to tiež prísada do rôznych ochutených jedál, ako sú klobásy, paštéty a plnky. V západných kuchyniach postúpila svoju popularitu postupne odstúpila rastlinným olejom, ale mnohí kuchári a pekári ju stále preferujú na špecifické účely pred inými tukmi.

 

Spôsob spracovania:

  • vhodné na škvarenie, získava sa bravčová masť a oškvarky ,ktoré sa používajú  na výrobu pomazánok, pagáčov

Minimálna hmotnosť celého kusu:   5kg

Trvanlivosť  a skladovanie: chladené max.  72 hodín  pri teplote  0 až + 7 °C

Pôvod mäsa je uvedený pri dodávke na dodacom liste resp. faktúre.

Pri celkovej objednávke menšej ako 20 EUR je doprava spoplatnená sumou 5 EUR alebo možnosť osobného odberu.

 

Foto na  obrázku je ilustračná. Hrúbka slaniiny záleží od aktuálnej ponuky v danom týždni kedy je objednávka dodaná.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie