Chrbtova slanina bez kože (na škvarenie)

Zmes tuku a malých kúskov svaloviny pochádzajúca z chrbtovej časti . Obsahuje až 90 percent tuku.

Skladom
€2,16 / kg
Kategória: Bravčové mäso
Hmotnosť: 10 kg

Chrbtová slanina je polomäkký biely tuk získaný z chrbtovej tukovej časti ošípanej zbavený kože. Vyznačuje sa vysokým obsahom nasýtených mastných kyselín. V gastronómii sa upravuje naparovaním, varom alebo údením. Kulinárske vlastnosti chrbtovej slaniny sa trochu líšia v závislosti od pôvodu a spôsobu spracovania. 

Mnohé kuchyne používajú chrbtovú slaninu ako tuk na varenie alebo ako nátierku podobnú maslu. Je to tiež prísada do rôznych ochutených jedál, ako sú klobásy, paštéty a plnky. V západných kuchyniach postúpila svoju popularitu postupne odstúpila rastlinným olejom, ale mnohí kuchári a pekári ju stále preferujú na špecifické účely pred inými tukmi.

 

Spôsob spracovania:

  • vhodné na škvarenie, získava sa bravčová masť a oškvarky ,ktoré sa používajú  na výrobu pomazánok, pagáčov

Minimálna hmotnosť celého kusu:   5kg

Trvanlivosť  a skladovanie: chladené max.  72 hodín  pri teplote  0 až + 7 °C

Pôvod mäsa je uvedený pri dodávke na dodacom liste resp. faktúre.

Pri celkovej objednávke menšej ako 20 EUR je doprava spoplatnená sumou 5 EUR alebo možnosť osobného odberu.