Bravčové vnútornosti - korienok

Kompletný korienok bravčových vnútorností pozostávajúci z jazyka, pečene, pľúc a srdca.

Skladom
€2,52 / kg
Kategória: Bravčové mäso
Hmotnosť: 3 kg

Bravčový jazyk: 

Jazyk sa delí na dve sekcie. Keď vezmeme do úvahy jazyk zvieraťa, zvyčajne uvažujeme o tej časti, ktorá sa môže voľne pohybovať okolo úst. Potom je tu základňa v zadnej časti úst. Mäso z každej z týchto dvoch častí je však iné.

Mäso zo špičky má veľmi hustú štruktúru a je chudé. Mäso základne má hrubšiu štruktúru a je trochu mastné.

Mäso z obidvoch častí je vo svojom surovom stave veľmi tvrdé. Ako si viete predstaviť, jazyk je vysoko cvičený sval a vyžaduje si rozsiahle varenie pri nízkych teplotách. „Varený jazyk“ je klasika, aj keď mnohý uprednostňujú dusenie. 

 

Bravčová pečeň:

Bravčová pečeň má silnú chuť, ktorú nemusia uprednostňovať všetci. V porovnaní s pečeňou iných zvierat, ako sú kuracie a jahňacie mäso, je bravčová pečeň menej jemná a má tendenciu vyschnúť, keď je príliž uvarená. Pečeň sa môže piecť, variť, grilovať, vyprážať restovať alebo v niektorých kútoch sveta aj jesť surová. Je bohatá na železo, meď, vitamín B a vitamíne A.

Bravčové srdce:

Srdce ošípaných je jedným z najaktívnejších orgánov zvieraťa, takže je dosť chudé. Má bohatú, hustú chuť, najmä ak je čerstvé a tuk je odrezaný v predstihu. Pripravuje sa varením jedným z dvoch spôsobov: pomaly na nízkej teplote alebo rýchlo pri vysokej teplote. Či tak alebo onak, môžete ho použiť na guláš alebo šalát alebo ho jednoducho servírovať na toaste.

 

Minimálna hmotnosť celého kusu:  celý korienok váži cca 3 kg

Trvanlivosť  a skladovanie: chladené max.  72 hodín  pri teplote  0 až + 5 °C

Pôvod mäsa je uvedený pri dodávke na dodacom liste resp. faktúre.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie