Reisfleisch (nemecká špecialita z bravčového karé)

Suroviny:

  • bravčové karé
  • 2ks cibuľa
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 2 PL paradajkový pretlak
  • 2 PL olivový olej
  • 2 PL mletá sladká paprika
  • 200g ryža
  • 500ml kurací vývar
  • 2ks list bobkový
  • 1/2 ČL korenie
  • 1 ČL soľ
  • 1 ČL pažítka
  • 1 ČL rozmarín

Postup:

  1. Ryžu poriadne prepláchneme pod tečúcou vodou.
  2. Následne ryžu zalejeme 500 ml vody alebo vývarom, pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju na miernom plameni, pokým neabsorbuje všetku tekutinu.
  3. V druhom hrnci si na rozpálenom oleji opražíme nakrájanú cibuľu do sklovita.
  4. Potom pridáme papriku a párkrát premiešame.
  5. Následne do hrnca pridáme na malé kúsky nakrájané mäso a restujeme ho na silnom plameni približne 3 minúty, aby sa z každej strany zatiahlo.
  6. Pridáme bobkové listy, nové korenie, paradajkový pretlak, premiešame a mäso dusíme prikryté približne 30 minút. Mäso občas premiešame a ak je to potrebné, podlejeme trochou vody.
  7. Potom k mäsu primiešame aj prelisované strúčiky cesnaku a varíme ho ešte 5 minút.
  8. Napokon zmiešame uvarenú ryžu s mäsom a do jedla pridáme aj nasekanú pažítku, prípadne i rozmarín.

Prajeme Vám dobrú chuť!