Suroviny:
- bravčové karé
- 2ks cibuľa
- 5 strúčikov cesnaku
- 2 PL paradajkový pretlak
- 2 PL olivový olej
- 2 PL mletá sladká paprika
- 200g ryža
- 500ml kurací vývar
- 2ks list bobkový
- 1/2 ČL korenie
- 1 ČL soľ
- 1 ČL pažítka
- 1 ČL rozmarín
Postup:
- Ryžu poriadne prepláchneme pod tečúcou vodou.
- Následne ryžu zalejeme 500 ml vody alebo vývarom, pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju na miernom plameni, pokým neabsorbuje všetku tekutinu.
- V druhom hrnci si na rozpálenom oleji opražíme nakrájanú cibuľu do sklovita.
- Potom pridáme papriku a párkrát premiešame.
- Následne do hrnca pridáme na malé kúsky nakrájané mäso a restujeme ho na silnom plameni približne 3 minúty, aby sa z každej strany zatiahlo.
- Pridáme bobkové listy, nové korenie, paradajkový pretlak, premiešame a mäso dusíme prikryté približne 30 minút. Mäso občas premiešame a ak je to potrebné, podlejeme trochou vody.
- Potom k mäsu primiešame aj prelisované strúčiky cesnaku a varíme ho ešte 5 minút.
- Napokon zmiešame uvarenú ryžu s mäsom a do jedla pridáme aj nasekanú pažítku, prípadne i rozmarín.
Prajeme Vám dobrú chuť!