Bravčové rebrá z karé

Bravčové rebrá resp. pás rebrových kostí z karé spojených svalovinou.

Skladom
€3,30 / kg
Kategória: Bravčové mäso
Hmotnosť: 3 kg

Vlastnosti / popis:

Bravčové rebrá z karé sú relatívne lacný druh bravčového mäsa vzhľadom na pomer mäsa a kostí, ktoré obsahujú.Nachádzajú sa medzi stehnom a a plecom pozdĺž karé.Ide o kosti, ktoré tvoria vrchnú časť rebier.

Spôsob spracovania:

  • bravčové rebrá sú ideálne  na pečenie a ešte ideálnejšie na grilovanie- v prípade grilovania sa odporúča rebrá nakrájať a predvariť v rúre, vodeč na pare min. 1hod, po predvarení sa grilujú max. 10 min zkaždej strany
  • v čínskej kuchyni sa rebá vyprážajú, dusia či dokonca pripavujú na pare.
  • Američania zas rozpoznávajú viacero druhov grilovania a pečenia v závislosti od úpravy - babyback ribs, spareribs, country-style ribs ..

Najspoľahlivejší spôsob, ako dosiahnuť dobrú a výraznú chuť, je naložiť rebrá na 24 hodín do marinády. To je osvedčený a najčastejší spôsob. Keď to nestihnete cez noc, stačí aj niekoľko hodín. Kto sa obáva, že korenie a marináda môžu pripálením zhorknúť, má možnosť rebierka ochutiť esenciou až po upečen/ grilovaní. Ak nechcete riskovať, že rebierka nedopečiete či nedogrilujete, môžete ich predvariť alebo nechať spariť v pare. 

 

Tipy na prípravu:

pikantné bravčové rebrá, pečené rebrá na pekáči, domáce rebierka na mede a víne, prírodné rebierka so šampiňónmi, bravčové rebierko na rasci, rebierko v alobale,  a mnoho iných .

 

Minimálna hmotnosť celého kusu3 kg

Trvanlivosť  a skladovanie: chladené max.  72 hodín  pri teplote  0 až + 5 °C

Pôvod mäsa je uvedený pri dodávke na dodacom liste resp. faktúre.