Hovädzí jazyk

Medzi svojimi priaznivcami obľúbený pre svoju nutričnú hodnotu a výraznú chuť.

Skladom
€3,60 / kg
Kategória: Hovädzie mäso
Hmotnosť: 1.5 kg

Hovädzí jazyk, ktorý je veľmi tuhý bez správneho varenia, je tiež jedným z najtučnejších kusov hovädzieho mäsa. Asi 70 - 75% kalórií hovädzieho jazyka pochádza z tuku. Rovnako ako väčšina ostatných orgánov má vysokú nutričnú hodnotu. Hovädzí jazyk obsahuje vysoké hladiny vitamínov B12, B2, B3, zinku, železa, fosforu a selénu. Vďaka vysokému obsahu tukov má jazyk intenzívnuj chuť a príjemnú textúru. Vzhľadom k jeho tuhosti je potrebné hovädzí jazyk variť minimálne 3 hodiny v obyčajnom hrnci alebo hodinu v tlakovom hrnci. 

 

Spôsob spracovania:

  • v európskej kuchyni zvyčajne podávaný varený s rôznymi omáčkami
  • v ázijskej kuchyni pripravovaný na mnoho iných spôsobov

Minimálna hmotnosť celého kusu:   1,5 kg

Trvanlivosť  a skladovanie: chladené max.  72 hodín  pri teplote  0 až + 4 °C

Pôvod mäsa je uvedený pri dodávke na dodacom liste resp. faktúre.

Pri celkovej objednávke menšej ako 20 EUR je doprava spoplatnená sumou 5 EUR alebo možnosť osobného odberu.