Hovädzí krk bez kosti

Hovädzí krk je mäso nachádzajúce sa po obvode krku zvieraťa. 

Skladom
€7,70 / kg
Kategória: Hovädzie mäso
Hmotnosť: 5 kg
produk 0010s 0000 IMG 2192
Akce
ZADARMOZADARMO

Popis:

Hovädzí krk je mäso nachádzajúce sa po obvode krku zvieraťa. Pri príprave jedál je menej používané, keďže jeho príprava je časovo náročnejšia. Zvyčajne je toto mäso pripravované varením aj napriek faktu, že napríklad kotlety z neho sú mäkké a mäsité. Hovädzí krk sa používa na prípravu polievok alebo ako dusené mäso. Pri jeho príprave je dôležité ho nakrájať na menšie kúsky. Jeho chuť je výrazná a preto nie je potrebné ho komplikovanejšie marinovať alebo koreniť. Naopak, na zmiernenie výraznej chuti môžete použiť citrón alebo paradajkovú šťavu pridaním počas vrenia. V prípade marinovania  by ste mali mäso uskladniť do nádoby odolnej voči kyselinám do ktorej pridajte citrónovú šťavu, ocot alebo víno. Na dochutenie môžete pridať zeler, cesnak, sójovú omáčku, Kajenské korenie, tymian a citrónovú kôru.

 

Vlastnosti:

  • dlhé vlákna, je málo porastené tukom
  • malý obsah tuku,
  • ťažké plátkovanie
  • vyžaduje dlhšiu tepelnú úpravu

 

Spôsob spracovania:                                                          

  • najmä na prípravu gulášov (na guláš sa používa hlavne krk z kráv, ktorý sa síce varí dlhšie ale guláš  je vhodne zahustený z vyvareného kolagénu, ktorý u býka absentuje)
  • do polievok
  • ako varené hovädzie mäso s chrenom a horčicou
  • vhodný na mletie kvôli nízkemu obsahu tuku (čevabčiči, karbonátok) samozrejme v kombinácii s bravčovým plecom

 

Tipy na prípravu:

Hovädzí guláš, Maďarský guláš, Hovädzia polievka, Gulášová polievka, Čevapčiči, Karbonátky  .. a čo váš tip?

 

Minimálna hmotnosť celého kusu: 5 kg

Trvanlivosť  a skladovanie:

chladené max.  72 hodín  pri teplote  0 až + 7 °C

mrazené max.  1 rok  pri teplote  - 18 °C

Pôvod mäsa je uvedený pri dodávke na dodacom liste resp. faktúre.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Nevypĺňajte toto pole: