Hovädzí krk bez kosti
Hovädzí krk je mäso nachádzajúce sa po obvode krku zvieraťa.
Kategória: | Hovädzie mäso |
---|---|
Hmotnosť: | 5 kg |
Popis:
Hovädzí krk je mäso nachádzajúce sa po obvode krku zvieraťa. Pri príprave jedál je menej používané, keďže jeho príprava je časovo náročnejšia. Zvyčajne je toto mäso pripravované varením aj napriek faktu, že napríklad kotlety z neho sú mäkké a mäsité. Hovädzí krk sa používa na prípravu polievok alebo ako dusené mäso. Pri jeho príprave je dôležité ho nakrájať na menšie kúsky. Jeho chuť je výrazná a preto nie je potrebné ho komplikovanejšie marinovať alebo koreniť. Naopak, na zmiernenie výraznej chuti môžete použiť citrón alebo paradajkovú šťavu pridaním počas vrenia. V prípade marinovania by ste mali mäso uskladniť do nádoby odolnej voči kyselinám do ktorej pridajte citrónovú šťavu, ocot alebo víno. Na dochutenie môžete pridať zeler, cesnak, sójovú omáčku, Kajenské korenie, tymian a citrónovú kôru.
Vlastnosti:
- dlhé vlákna, je málo porastené tukom
- malý obsah tuku,
- ťažké plátkovanie
- vyžaduje dlhšiu tepelnú úpravu
Spôsob spracovania:
- najmä na prípravu gulášov (na guláš sa používa hlavne krk z kráv, ktorý sa síce varí dlhšie ale guláš je vhodne zahustený z vyvareného kolagénu, ktorý u býka absentuje)
- do polievok
- ako varené hovädzie mäso s chrenom a horčicou
- vhodný na mletie kvôli nízkemu obsahu tuku (čevabčiči, karbonátok) samozrejme v kombinácii s bravčovým plecom
Tipy na prípravu:
Hovädzí guláš, Maďarský guláš, Hovädzia polievka, Gulášová polievka, Čevapčiči, Karbonátky .. a čo váš tip?
Minimálna hmotnosť celého kusu: 5 kg
Trvanlivosť a skladovanie:
chladené max. 72 hodín pri teplote 0 až + 7 °C
mrazené max. 1 rok pri teplote - 18 °C
Pôvod mäsa je uvedený pri dodávke na dodacom liste resp. faktúre.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.