Grilovaná krkovička

Suroviny:
 
800 g vykostenej bravčovej krkovičky nakrájame na cca 2 cm hrubé steaky,  zhruba 4 po 200g. Mäso osolíme, okoreníme z oboch strán, dáme do misky kde pretlačíme 5 veľkých strúčikov cesnaku (potrieme ním mäso) a zalejeme mliekom. A šup do chladničky na noc. Mlieko nám krasne zjemní textúru mäsa a na druhý deň bude pekne mäkké.
 
Postup:
 
Vytiahneme panvicu s mriežkami (grilovacia) a rozpeckujeme platňu. Krkovička je dosť sťavnata a mastná, takže nepoužijeme žiadny olej a hodíme mäso na panvicu. Ide o to, aby sa mäso rýchlo zatiahlo a ostalo šťavnaté.  Keď už ho máme na panvici rozotrieme po povrchu mäsa sušený tymián. A obraciame. Asi po 10 min stiahneme stupeň na mierny a z oboch strán opekáme, každú stranu cca 15 min. Podávame s grilovanou zeleninou a pečenými zemiakmi.
 
Dobrú chuť ;)
 
 

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie