Maďarský perkelt

Suroviny:

Na 6 porcií potrebujete:

  • 4 lyžice masti
  • 750g cibule nakrájanej na malá kocky
  • 1kg hovädzieho pleca alebo zadného
  • 2 PL sladkej mletej papriky
  • 2 zelené papriky nakrájanej na pásiky
  • 4 paradajky nakrájané na kocky
  • 1-2 sušené chilli papričky +1 čerstvá na ozdobu
  • Soľ, čerstvo namleté čierne korenie
  • Hovädzí vývar na podlievanie

 

 Postup:

 

Na masti opečte cibuľku doružova asi 10 minút, aby dostatočne zmäkla. Posypte sladkou mletou paprikou a zamiešajte. Ihneď pridajte mäso, premiešajte a zvýšte plameň. Keď sa mäso zatiahne, vsypte pokrájané papriky, paradajky, chilli a varte. Po dosiahnutí varu plameň stlmte a zakryté duste vo vlastnej šťave. Duste najmenej 2 hodiny, podľa potreby mierne podlievajte hovädzím vývarom, tak aby mäso neplávalo, ale bolo takmer ponorené. Perkelt nezahusťujte, dusením zhustne sám. Na záver pridajte soľ a korenie.

Maďarský perkelt podávame s haluškami, tarhoňou alebo s čerstvým chlebom.

 

Na perkelt je tradične najlepsšie hovädzie predné, pretože zostane mäkké a šťavnaté. Vhodné je aj hovädzie zadné, avšak je o niečo suchšie.

 

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie