Bravčové plece s kosťou, kožou, kolenom a nohou (tenis)

Bravčové pliecko je svalovina tvorená lopatkovými svalmi, svalmi paže a predlaktia.

Skladom
€2,75 / kg
Kategória: Bravčové mäso
Hmotnosť: 7 kg

Obsahuje väčšie množstvo tukov, cholesterolu ale aj minerálne látky a bielkoviny. Práve väčšie množstvo tuku dáva pliecku takú lahodnú chuť. Čerstvé pliecko by malo pozostávať z ružovej svaloviny,bieleho tuku a suchej, hodvábnej kože (v prípade, že ho kupujete s kožou).

Spôsob spracovania:

Bravčové plece ako jedna z mála surovín má v kuchyni naozaj všestranné využitie či už ho chcete upravovať  varením, pečením, vyprážaním, dusením alebo údením. V obchode ho môžete kúpiť vcelku, s kosťou, vykostené, s kožou,bez kože či mleté. Používa sa prevažne na dusenie, do gulášov podľa najrôznejších receptov. V pečenej podobe sa využíva buď vcelku, na rolády alebo plátky. Z mletého pliecka sa smažia karbonátky či pečie sekaná. Z guľatého pliecka sa tiež vyrábajú na Slovensku tak obľúbené rezne v trojobale, prípadne v úprave na kocky sa dá kombinovať s rôznymi omáčkami.

Pre ozajstných gurmánov sa pri tejto úprave ponúka možnosť pripraviť si ozajstnú sušenú šunku. Návodov na jej prípravu je možné nájsť na internete hneď niekoľlko. Aj keď ide o dlhú a komplikovanú prípravu, výsledok stojí za to. 

Tipy na prípravu:
 
Gazdovské bravčové mäso, Maďarský bravčový guláš, marinádové ražniči,  zemiakové knedlíky s moravským vrabcom a špenátom, dušené bravčové s karotkou; bravčové plece na pive, na smotane alebo s jablkami; bravčová roláda, kapustnica, pečené mäso na hríboch, bravčový perkelt ... ak máte aj vy zaujímavý  recept pošlite nám na recept@masolv.sk
 

Minimálna hmotnosť celého kusu:  7 kg

Trvanlivosť  a skladovanie: chladené max.  72 hodín  pri teplote  0 až + 5 °C

Pôvod mäsa je uvedený pri dodávke na dodacom liste resp. faktúre.

Pri celkovej objednávke menšej ako 20 EUR je doprava spoplatnená sumou 5 EUR alebo možnosť osobného odberu.