Bravčové plece s kosťou, kožou, kolenom a nohou (tenis)

Bravčové pliecko je svalovina tvorená lopatkovými svalmi, svalmi paže a predlaktia.

Skladom
€3,85 –14 % €3,30 / kg
Kategória: Bravčové mäso
Hmotnosť: 7 kg
produk 0041s 0000 IMG 2251
Akcia
€3,85 –14 %

Obsahuje väčšie množstvo tukov, cholesterolu ale aj minerálne látky a bielkoviny. Práve väčšie množstvo tuku dáva pliecku takú lahodnú chuť. Čerstvé pliecko by malo pozostávať z ružovej svaloviny,bieleho tuku a suchej, hodvábnej kože (v prípade, že ho kupujete s kožou).

Spôsob spracovania:

Bravčové plece ako jedna z mála surovín má v kuchyni naozaj všestranné využitie či už ho chcete upravovať  varením, pečením, vyprážaním, dusením alebo údením. V obchode ho môžete kúpiť vcelku, s kosťou, vykostené, s kožou,bez kože či mleté. Používa sa prevažne na dusenie, do gulášov podľa najrôznejších receptov. V pečenej podobe sa využíva buď vcelku, na rolády alebo plátky. Z mletého pliecka sa smažia karbonátky či pečie sekaná. Z guľatého pliecka sa tiež vyrábajú na Slovensku tak obľúbené rezne v trojobale, prípadne v úprave na kocky sa dá kombinovať s rôznymi omáčkami.

Pre ozajstných gurmánov sa pri tejto úprave ponúka možnosť pripraviť si ozajstnú sušenú šunku. Návodov na jej prípravu je možné nájsť na internete hneď niekoľlko. Aj keď ide o dlhú a komplikovanú prípravu, výsledok stojí za to. 

Tipy na prípravu:
 
Gazdovské bravčové mäso, Maďarský bravčový guláš, marinádové ražniči,  zemiakové knedlíky s moravským vrabcom a špenátom, dušené bravčové s karotkou; bravčové plece na pive, na smotane alebo s jablkami; bravčová roláda, kapustnica, pečené mäso na hríboch, bravčový perkelt ... ak máte aj vy zaujímavý  recept pošlite nám na recept@masolv.sk
 

Minimálna hmotnosť celého kusu:  7 kg

Trvanlivosť  a skladovanie: chladené max.  72 hodín  pri teplote  0 až + 5 °C

Pôvod mäsa je uvedený pri dodávke na dodacom liste resp. faktúre.

Pri celkovej objednávke menšej ako 20 EUR je doprava spoplatnená sumou 5 EUR alebo možnosť osobného odberu.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie