Bravčové zadné koleno

Kosť s chrupavkou zo zadného kolena potiahnutá kožou s minimálnym množstvom mäsa.

Skladom
€2,97 / kg
Kategória: Bravčové mäso
Hmotnosť: 1.5 kg

Tento kus z jatočného tela ošípanej sa spravidla skladá z veľkého množstva pokožky, šliach a väzov. Je potrebné, aby sa jedlo pripravovalo dlhým varením alebo dusením. Mäso sa môže variť na zelenine alebo v ochutených omáčkach. Často sa pridáva do polievok, ako je hrachová a šunková polievka, pričom mäso sa do polievky pridáva pred podávaním.

Spôsob spracovania:

  • veľmi vhodné na pečenie s prílohou dusenej kapusty  a knedľou
  • po vykostení vhodné na prípravu gulášov  v kombinácii s bravčovým plieckom
  • používa sa tiež na grilovanie
  • kolagén z chrupavky sa používa pri príprave huspeniny na zahustenie v kombinácii s nohou a kožou

Recept: https://www.masolv.sk/recepty/huspenina/

 

Minimálna hmotnosť celého kusu:   1kg

Trvanlivosť  a skladovanie: chladené max.  72 hodín  pri teplote  0 až + 5 °C

Pôvod mäsa je uvedený pri dodávke na dodacom liste resp. faktúre.

Pri celkovej objednávke menšej ako 20 EUR je doprava spoplatnená sumou 5 EUR alebo možnosť osobného odberu.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie