Bravčové zadné koleno
Kosť s chrupavkou zo zadného kolena potiahnutá kožou s minimálnym množstvom mäsa.
Kategória: | Bravčové mäso |
---|---|
Hmotnosť: | 1.5 kg |
Tento kus z jatočného tela ošípanej sa spravidla skladá z veľkého množstva pokožky, šliach a väzov. Je potrebné, aby sa jedlo pripravovalo dlhým varením alebo dusením. Mäso sa môže variť na zelenine alebo v ochutených omáčkach. Často sa pridáva do polievok, ako je hrachová a šunková polievka, pričom mäso sa do polievky pridáva pred podávaním.
Spôsob spracovania:
- veľmi vhodné na pečenie s prílohou dusenej kapusty a knedľou
- po vykostení vhodné na prípravu gulášov v kombinácii s bravčovým plieckom
- používa sa tiež na grilovanie
- kolagén z chrupavky sa používa pri príprave huspeniny na zahustenie v kombinácii s nohou a kožou
Recept: https://www.masolv.sk/recepty/huspenina/
Minimálna hmotnosť celého kusu: 1kg
Trvanlivosť a skladovanie: chladené max. 72 hodín pri teplote 0 až + 5 °C
Pôvod mäsa je uvedený pri dodávke na dodacom liste resp. faktúre.
Pri celkovej objednávke menšej ako 20 EUR je doprava spoplatnená sumou 5 EUR alebo možnosť osobného odberu.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.