Pravá domáca huspenina

Suroviny:

  • 2 ks bravčových kolien
  • 3 ks bravčových nôh
  • 1 kg bravčových koží
  • 4 ks mrkvy
  • 1 hlava cesnaku
  • 1 ks cibule
  • korenie čierne celé nové
  • korenie čierne celé
  • chili paprička
  • bobkový list
  • soľ
  • ocot

 

Postup

Kolená, paprčky a kožu poriadne umyjeme a očistíme (zbavíme zbytkového ochlpenia). Vložíme do hrnca, pridáme vodu a necháme variť.Pridáme korenie, bobkový list, tymián, prípadne čili papričku (pre tých čo majú radi pikantné pokrmy). Po dosiahnutí bodu varu plameň zmiernime. Vložíme prekrojenú cibuľu a očistené strúčiky cesnaku. Osolíme, prikryjeme pokrievkou. Huspeninu varíme cca 4 hodiny až do doby, kým sa mäso nezačne oddeľovať od kosti. Po dobu varenia ju nemiešame ani nevyberáme mäso. Keď sa mäso rozpadá, vyberieme ho na plech, necháme vychladnúť a nachystáme si vhodné nádoby na huspeninu.... vývar precedíme, aby sme sa zbavili zbytkov mäsa ale hlavne korenia. Podľa chuti ho dosolíme a pridáme do neho pár lyžíc octu. Cibuľu a cesnak vyberieme, mrkvu si ,kto má rád, pridá do huspeniny. Mäso necháme trochu vychladnúť a nakrájame ho na menšie kocky. Rozdelíme do hlbokých tanierov alebo misiek a zalejeme precedeným vývarom. Necháme vychladnúť a odložíme do chladničky, aby huspenina dokonale stuhla. 

Podávme s octom, cibuľou a chlebom. 

Dobrú chuť priatelia  :) .

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie