Pravá domáca huspenina

Suroviny:

  • 2 ks bravčových kolien
  • 3 ks bravčových nôh
  • 1 kg bravčových koží
  • 4 ks mrkvy
  • 1 hlava cesnaku
  • 1 ks cibule
  • korenie čierne celé nové
  • korenie čierne celé
  • chili paprička
  • bobkový list
  • soľ
  • ocot

 

Postup

Kolená, paprčky a kožu poriadne umyjeme a očistíme (zbavíme zbytkového ochlpenia). Vložíme do hrnca, pridáme vodu a necháme variť.Pridáme korenie, bobkový list, tymián, prípadne čili papričku (pre tých čo majú radi pikantné pokrmy). Po dosiahnutí bodu varu plameň zmiernime. Vložíme prekrojenú cibuľu a očistené strúčiky cesnaku. Osolíme, prikryjeme pokrievkou. Huspeninu varíme cca 4 hodiny až do doby, kým sa mäso nezačne oddeľovať od kosti. Po dobu varenia ju nemiešame ani nevyberáme mäso. Keď sa mäso rozpadá, vyberieme ho na plech, necháme vychladnúť a nachystáme si vhodné nádoby na huspeninu.... vývar precedíme, aby sme sa zbavili zbytkov mäsa ale hlavne korenia. Podľa chuti ho dosolíme a pridáme do neho pár lyžíc octu. Cibuľu a cesnak vyberieme, mrkvu si ,kto má rád, pridá do huspeniny. Mäso necháme trochu vychladnúť a nakrájame ho na menšie kocky. Rozdelíme do hlbokých tanierov alebo misiek a zalejeme precedeným vývarom. Necháme vychladnúť a odložíme do chladničky, aby huspenina dokonale stuhla. 

Podávme s octom, cibuľou a chlebom. 

Dobrú chuť priatelia  :) .