Hovädzia sviečková z pleca (židovská sviečková)
Hovädzia sviečková z pleca je skvelá voľba na chutné dusené hovädzie mäsko za rozumnú cenu.
Kategória: | Hovädzie mäso |
---|---|
Hmotnosť: | 1.5 kg |
Sviečková z pleca sa nachádza z oblasti lopatiek. Je to aktívny sval pozostávajúci z tvrdých vlákien a tkanív. Je pokrytá jemnou blanou. Podobá sa panenke (preto ten názov), ale ... tam podobnosť končí. Mäso je to dosť tvrdé a vôbec nie je vhodné na grilovanie alebo pečenie na ražni.
Najviac odporúčaným spôsobom varenia je dusenie v podobe jemného steaku alebo dusenue jemne vypraženého mäsa. Aby steak zjemnel pred varením, najprv ho marinujte v kyslejšom roztoku (citrusové ovocie, ocot, víno atď.). Kyslý obsah pomôže rozložiť svalové vlákna. Po rýchlom opečení na horúcej panvici treba mäso nechať dusiť dlhšiu dobu kým nezmäkne. Počas dusenia sa uvoľňuje z mäsa kolagén, čo spôsobí, žesvalové vlákna sa uvoľnia a oddelia.
Spôsob spracovania:
- výroba tatárskych biftekov
- vhodná na plátkovanie podobne ako zadné mäso
- výroba gulášov
- na prípravu ragu
Recept: https://www.masolv.sk/recepty/svieckova-na-smotane/
Minimálna hmotnosť celého kusu: 1,5 kg
Trvanlivosť a skladovanie: chladené max. 72 hodín pri teplote 0 až + 5 °C
Pri celkovej objednávke menšej ako 20 EUR je doprava spoplatnená sumou 5 EUR alebo možnosť osobného odberu.
Pôvod mäsa je uvedený pri dodávke na dodacom liste resp. faktúre.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.