Sviečková na smotane

Suroviny: 

  • 1 kus židovskej sviečkovej z pleca
  • 20 dkg. slaniny
  • 5 veľkých cibúľ
  •  4 kusy mrkvy
  •  2 kusy petrželu
  •   1/2 zeleru
  •  2 kusy jabĺk
  • 2PL višňového lekváru
  •  2PL horčice
  •  1 PL vegety,
  • 2PL oleja
  • 1 ČL čierneho korenia,
  • 200 ml smotany na varenie.

 

Postup:

Mäso prešpikujeme slaninou ( cca  10 dkg )  pokrájanou na pásiky. Druhú polovicu slaniny nakrájame na kocky a dáme ju rozpustiť s trochou oleja. K slanine pridáme prešpikované mäso a opečieme  ho zo všetkých strán. Pridáme zeleninu nakrájanú na kocky, jablká a dusíme  kým mäso nie je mäkké za občasného podlievania. Potom mäso vyberieme. Do vývaru pridáme džem, vegetu, horčicu a celú zmes rozmixujeme. nakoniec pridáme smotanu a prevaríme. Mäso nakrájame na plátky, prelejeme omáčkou a podávame s knedľou a brusnicami. 

Dobrú chuť!!!!!!!!

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie