Fašírky

Suroviny:

 

  • 500g mäso bravčové mleté
  • 1-2 ks žemľa
  • soľ podľa chuti
  • čierne mleté korenie podľa chuti
  • drvený majorán podľa chuti
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1ks vajce
  • strúhanka podľa potreby na zahustenie

Postup:

  1. Bravčový výrez si namelieme v mlynčeku na mäso.
  2. Namleté mäso následne dáme do misy, pridáme soľ a čerstvo namleté čierne korenie.
  3. Pridáme majorán a prelisovaný cesnak.
  4. Potom pridáme jedno vajce.
  5. Následne pridáme vo vode namočenú a popučenú staršiu žemľu so strúhankou na zahustenie.
  6. Všetko dobre zmiešame do tvarovateľnej hmoty a necháme 1 hodinu v chladničke odpočinúť, aby sa dobre prepojili chute.
  7. Zo zmesi som vytvarujeme guľky, sploštíme  ich dlaňou na fašírky a obalíme v strúhanke.
  8. Fašírky opražíme v rozohriatom oleji /stredný plameň/ z oboch strán do červena - cca 4 -5 minút.
  9. Podávame najlepšie horúce s pretláčanými zemiakmi so šalátom, sú výborné i za studena s chlebom, vhodné na večeru, na pikniky aj ako pohostenie, doplnené čerstvou zeleninou.

Prajeme Vám dobrú chuť!