Hovädzia sviečková z pleca na hubách

Suroviny:

 

  • 1 kg hovädzia sviečková z pleca
  • 1 ks cibuľa
  • 2 PL horčica
  • 1 kg čerstvé alebo mrazené huby /dubáky, šampiňóny/
  • 2 PL masti /alebo oleja/
  • 1 čl soľ
  • 1 čl čierne mleté korenie
  • 50 g slanina
  • 150 ml smotana na varenie

Postup:

  1. Z mäsa narežeme rezne, vyklepeme ich, posolíme, okoreníme mletým čiernym korením a potrieme horčicou.
  2. Nakrájame si nadrobno cibuľu a slaninku.
  3. Na panvicu dáme bravčovú masť, mäso prudko opečieme z obidvoch strán a položíme ho na tanier.
  4. Do tlakového hrnca si prelejeme výpek, na ňom opečieme slaninku, pridáme cibuľu, neskôr huby a osolíme.
  5. Vložíme mäso, dusíme cca 25 minút.
  6. Potom mäso opäť vyberieme a šťavu zahustíme trochou hladkej múky.
  7. Mäso vrátime do hrnca a podávame s ryžou, knedľou alebo zemiakmi.

Prajeme Vám dobrú chuť!