Guláš z bravčových kolien

Suroviny: 

  • 4 kusy zadných bravčových  kolien
  • 10dkg oravskej slaniny
  • 4 väčšie cibule
  • 1 malé lečo
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 2 PL majoránky
  • 4 veľké zemiaky
  • 1PL vegety
  • 1 PL bravčovej masti
  • 2l vody
  • 1 PL červenej papriky

Postup:

Na bravčovej masti a oravskej slanine speníme cibuľu nakrájanú na kocky. Bravčové koleno zbavíme kosti , kože a mastných častí. Mäso nakrájame na malé kocky, pridáme k spenenej cibuľke a chvíľu ho podusíme. Po 5 minútach pridáme červenú papriku, vodu a  mäso dusíme. Po hodine pridáme na kocky pokrájané zemiaky, lečo, vegetu a dusíme pokiaľ mäso celkom zmäkne. Na záver pridáme cesnak, majoránku a štipku čierneho korenia. Všetko necháme chvíľu zvariť  a guláš je hotový.

 

Dobrú chuť!!!!!!!!!!